For at du skal ha glede og nytte av dine hagemøbler i lang tid anbefaler vi at du rengjør og
pleier hagemøblene dine med pleiemidler som er spesialtilpasset for det aktuelle materialet.

Reklamasjonsrett

Det er 5 års reklamasjonsrett (forbrukerkjøpsloven §27).
Reklamasjonen gjelder ikke

  • Skader som følger av vind og snøfall.
  • Vanlig slitasje.
  • Feil bruk.
  • Manglende vedlikehold.
  • Selvpåført skade / feil montering.

Utpakking og montering

Ikke bruk kniv ved fjerning av emballasjen. Dette kan føre til skader på møblene.
Se at alle deler følger med og er i orden før du begynner montering. Ta kontakt med butikken på tlf. 62 54 71 00 (tastevalg 1) eller send e-post til[email protected] dersom det mangler noe eller om noe er skadet. Det er viktig at dette gjøres omgående, og gjerne med bilder av skaden dersom du ikke har mulighet til å komme til butikken og bytte.

Puter

De fleste putene hos oss er laget av 100% polyester av solid kvalitet.
Impregner alle nye puter godt. Levetiden på putene dobles når de er godt impregnerte. For å forlenge levetiden på putene er det også viktig at de ikke blir lagt fuktige ned i putekassen.
Alle tekstiler blekes i solen. For å forsinke prosessen anbefaler vi å bruke UV-beskyttende impregnering og at møblene dekkes til med et møbeltrekk når det ikke er i bruk. Putene skal ikke oppbevares under møbeltrekk i regnvær, da fuktighet og kondens kan føre til skader og kortere levetid på putene. Alle puter bør oppbevares tørt.
Putetrekk som kan tas av kan håndvaskes på 30 grader. Husk å impregnere putene på nytt etter vask. Ta vannprøven på tidligere impregnerte puter og impregner på nytt ved behov.

Møblene

Våre hagemøbler er håndflettet av plastmaterialet Polyethylen, som er UV-beskyttet, tåler kulde og varme og er motstandsdyktig mot vær og vind. Rammen er laget av pulverlakkert aluminium. Deler av stål kan forekomme pga. avstivning.
Selv om våre hagemøbler av polyrotting (kunstrotting) er solide og av god kvalitet anbefaler vi at du vedlikeholder hagemøblene dine for å bevare og ha glede av produktene over lang tid. Vi anbefaler at du bruker pleiende produkter som er spesialtilpasset det aktuelle materialet.
Hagemøblene av kunstrotting er lette å holde rene. Til dette kan du bruke mildt såpevann og hageslange. Ikke bruk høytrykkspyler.
Det anbefales at hagemøblene rengjøres og settes inn med aktuelt pleiemiddel før det settes bort til vinterlagring.
Det beste er om hagemøblene kan lagres innendørs. Dersom du ikke har den muligheten kan du trekke over en presenning e.l. Pass på at møblene står tørt og at det er godt med lufting. Prøv å unngå at møblene står direkte på bakken slik at du unngår fastfrossing. Unngå belastning, støt og slag på møblene hvis de står lagret kaldt.
Glassplatene som følger til bordene er herdet glass. Dette tåler mye, men unngå kraftige støt og svært varme eller kalde gjenstander på glassplaten.
Vedlikehold av hagemøblene anbefales minimum 4 ganger i året; før det tas i bruk, to ganger under sesongen og før de settes bort til vinterlagring.

Polywood

Polywood (kunsttre) er et slitesterkt plastmateriale som ikke trenger mye vedlikehold. Polywood brukes hovedsakelig i noen av bordplatene.
Møbler med polywood rengjøres med klut og mildt såpevann. Ved flekker som er vanskelig å vaske bort kan bordet pusses med Svint (fin stålull). Dette gjelder ikke polywood med struktur. Dersom dette blir nødvendig anbefales det å pusse hele bordet, de dette vil gi en glattere overflate. Polywooden/bordplaten må settes inn med Polywood Protector som gjør det lettere å rengjøre bordet, samt at smuss og flekker ikke trekker seg inn i materialet. Dette må gjøres før produktet tas i bruk og minimum 2 ganger i løpet av sesongen.
Unngå varme gjenstander eller gjenstander som kan overopphetes av solen på bordplaten. Dette da glass, vaser etc. med varme fra solen kan gi en forstørrelsesglasseffekt og lage brennmerker på bordplaten. Vi anbefaler derfor at det benyttes duk eller bordbrikker, da dette hindrer den direkte varmen. Reklamasjonsretten dekker ikke slike skader.

www.nrk.no/livsstil/brannfellene-mange-ikke-tenker-pa-1.12556611

Teak

Teak trenger ikke å oljes, da vil det få et grått, «værslitt» utseende. Dersom du ønsker å bevare fargetonen i teaken må det oljes. Det finnes forskjellige oljer som gir forskjellig utseende.

Treverk

Treverk er et levende materiale. Det kan både avgi og motta fuktighet og kan derfor bevege seg. Det er viktig med nøye renhold og tilføring av beskyttende midler for å unngå mugg, sopp og råte.
Vi anbefaler å bruke møbeltrekk når møblene ikke er i bruk. Husk å ha lufting.

Parasoller / Paviljong

Våre parasoller og paviljonger er produsert av polyester med aluminiums ramme.
For å bevare utseende og for lettere rengjøring anbefaler vi å sette inn duken med et spesialtilpasset middel som gjør duken smuss- og vannavvisende.
Til parasoller anbefaler vi også at du bruker parasoll trekk parasollen når den ikke er i bruk.

 

Du finner pleiemidler tilpasset våre produkter i vår butikk. Spør betjeningen om riktige pleiemidler til dine møbler.
Pleieproduktene ligger også tilgjengelig i vår nettbutikk, www.taigaen.no.